Whether it’s a complete redesign, or an update of fixtures and materials to revive a space; it’s satisfying to view the transformative process of renovation.

The basic layout of this bathroom stayed the same, but changing the wall color, and replacing the lighting and vanity helped to refresh the look and feel of the space.

A new, comfort-height toilet, porcelain tiled floor, and fresh coats of paint on the baseboard heater, window casing, and medicine cabinet help to achieve a cohesive look throughout the room.

Replacing the tub with a custom shower better suits the needs of this family, and makes it easier to clean.

This finished basement was reconfigured to form separate spaces to serve multiple uses and functions. New cork flooring underneath a resilient low-pile carpet is easy to clean while keeping the room comfortable enough to host sleepovers, movie nights, and craft activities.

The drop ceiling was removed, and plumbing and electrical components were channeled into soffits along the room’s perimeter to raise the ceiling and add volume to the space. The underside of the subfloor and floor joists from the floor above were treated with coats of white paint to add architectural interest and reflect light into the room.

A flat screen television sits above a cabinet with plenty of drawers to hold gaming consoles and stereo components.

A solid-surface vanity top and an under mounted porcelain sink give this bathroom renovation a timeless look while providing a non-porous and easy-to-clean surface that will withstand everything from nail polish to hair dye.

The former tub/shower unit lacked sufficient storage space for shampoo bottles and toiletries.

The bathroom didn’t have a linen closet. Space from a nearby room was annexed to provide generous storage complete with a sliding barn door that allows for full access to the entire closet.

The barn door is adorned with two towel bars which allows each family member a designated spot for their bath towel.

The new bathtub has a porcelain veneer that is easy to clean. The cast iron tub retains the heat of a warm bath to allow for longer, restorative soaks.

The clients of this kitchen update wanted to keep the same layout, but requested a deeper peninsula countertop, new cabinetry with cushion-close doors and drawers, and two glass-front cabinets to prevent glassware from collecting dust while remaining accessible so that guests could locate what they needed to help themselves to beverages. New lighting, resilient flooring and countertops, and a lighter, brighter wall color give the room a fresh new look while retaining the functionality that the family had enjoyed from the start.

This kitchen remodel built upon it’s original blueprint, and added a large, central island for increased storage and seating.

In the entryway, upholstered benches with built-in storage and hooks for hats and coats help to keep the area tidy and organized.

Swiveling bar stools were attached to the floor so that they wouldn’t impede the traffic flow from the room’s main entrance behind them. Pipe fittings were fashioned into a bar rail to rest feet on while sitting at the island. A lower section of counter in the center of the island allows for an undisturbed work area while diners are enjoying a food or beverage at the raised counter.

Built-in banquette seating in the dining area allows for plenty of comfortable seating, while providing additional hidden storage under the hinged seat for platters, tablecloths, and dishes. A custom “pass-through” opening was created to connect the dining and living areas, while allowing each room to retain it’s own sense of space and purpose.

The clients of this Master bathroom remodel desired separate sinks with a mirror above each.

They requested lighter, brighter materials with anti-slip porcelain floor tiles for a classic, spa-like atmosphere.

A sturdy, stainless steel grab bar and fold-down cushioned seat add safety and security to the new custom shower with frosted glass doors that replaced the previous standard sized bathtub.

White vinyl siding and charcoal shutters refreshed the look of this home with a traditional color combination that has timeless appeal.

A welcoming front porch with composite decking and vinyl railings greets visitors with handsome curb appeal.

This sunny patio became the ideal place to entertain after a redwood pergola was added to provide shade.

An outdoor kitchen with built-in storage and blue stone countertops blends seamlessly into the surrounding landscape. Hard wired string lights and infra-red heat lamps keep the patio comfortable and safe.

The integrated grilling station houses a Weber gas grill situated near a column concealing the gas supply line so the grill never runs out of gas. The shaded patio is an ideal place to relax and entertain family and friends.

This multi-room renovation involved removing part of a wall that separated the former kitchen and office areas, and converting the office space into the new dining room.

The drop ceiling was removed, and a new flat ceiling with recessed lighting was installed. This allowed for taller wall cabinets, and increased storage.

Widening the opening between the new dining room and kitchen allows natural light to enter into both spaces.

The addition of a new, Energy Star certified triple window brings natural light into the newly configured space, and rather than looking at a wall while standing in front of the sink, now the family enjoys a beautiful view overlooking their deck and the pastoral scenery beyond.

“The secret of getting ahead is getting started.”~ Mark Twain

Why wait to improve life within your home? Let's get started!